CASE: Rautaa rajalle Itä-Suomeen

Signed: 007 | 20-04-2014

Ei agentti arvannut, kuinka pitkä ja uuvuttava olisi rautakonttienvaihto-operaatio, jonka hän SBoon päämajasta tehtävän saatuaan pari vuotta sitten käynnisti. Oliko joltain jäänyt tiedusteluvaiheessa huomaamatta, eikö etukonteista kukaan kertonut, vai oliko inhimillisesti tieto unohdettu ja kadonnut, kun alueen urakkaa tarjottiin? Kuitenkin etukontteja oli alueelle jo vuosia perushaastaja äLäTeen mobilisoimana sijoiteltu.

Jenkkikeksint√∂ on nopea tyhjent√§√§ ja kuljettajaa s√§√§st√§v√§, mutta aiheuttaa etukonttien sijainti- ja naamiointiongelmia sek√§ v√§√§rist√§√§ tyhjennyskaluston kokonaisuutta. Kuljettajat muuttuvat pullam√∂ss√∂n√∂rteiksi, jotka ‚ÄĚpelaavat‚ÄĚ joystickill√§ t√∂iss√§ ja kotona? Heid√§n itsen√§inen ajattelunsa, tilanne√§ly, asiakaspalvelu ja fyysinen kunto rapistuvat. Etukonttikaluston hallitseva osapuoli p√§√§see ilman kilpailua m√§√§r√§√§v√§√§n asemaan, joka vaikuttaa hinnoittelun lis√§ksi ymp√§rist√∂palvelujen tasoon ja laatuun. Etukontit ovat eniten tunnettuja jenkkipropakandan elokuvista; suurkaupunkien sivukujien, lukemattomista erilaisista rautakonteista ja -lavoista, joihin on sankarin hyv√§ tippua katolta, autollaan t√∂rm√§ill√§ ja joissa voi jopa y√∂py√§. T√§m√§ vaihto-operaatio tulee suorittaa ennenkuin uhkakuva toteutuu!

Tehtävä oli pidettävä salassa mahdollisimman pitkään, koska vuosia aluetta hallinnut äLäTee puolustautuu ja ryhtyy vastaiskuun heti, kun saa vihiäkään tehtävästä. Agentti teki tiedustelumatkoja Itä-rajan kaupunkiin käyttäen eri reittejä naamioidakseen matkojen tarkoitusta. Ensiksi piti selvittää konttien sijainti, tilavuus ja hallinointi kartoista ja reittiohjelmista. Konttien omistussuhteet jakoivat omiin leireihinsä puolustajat ja vastustajat. Lisäksi löytyi ryhmä, joka ei osaa päättää, mitä tulisi tehdä. Kontinvaihtoehdotus käynnistettiin etukäteen suosiolliseksi todetuista kohteista, koska siten saatiin jalansija alueella ja tästä oli hyvä jatkaa käyttäen vaihdettuja kohteita esimerkkeinä. Ensimmäinen kuorma etukontteja saatiin vaihdettua yleisempiin pikakontteihin tavoitteen mukaisesti. Toisen kuorman vaihto-operaatiossa alkoi vaikeudet: pikakonteissa oli vikoja ja niiden käyttökuntoon korjaamisessa kului aikaa ja osa konteista jouduttiin vaihtaamaan uudempiin. Tällöin vastustajat saivat vaihto-operaation tiedokseen ja aloittivat puolustautumisen. äLäTee syötti vastapropagandaa ja sai osan kohteista vaihtamaan hetkeksi puolta. Määrätietoisen toiminnan ansiosta nämä kohteet onnistuttiin kuitenkin voittamaan takaisin ja vaihtamaan pikakontteihin. Tällä hetkellä on välirauhan tapainen vaihe menossa ja osapuolet poteroissaan.

Tuotekehityksessä olisi asuinkiinteistöissä markkinarako: kun etukontti ei käy, pikakontit poistuu, syväkeräystä ei voi asentaa, puristin on kallis ja liian iso, jätekatos ei sovi! Mitä tilalle?

agentti-ympäristöagentti