Adelante Oy - historiaa

Adelante Oy perustettin "pörssihuumaan" 1987 Kuopiossa. "Pöytälaatikosta" se vaihtoi omistajaa ja toiminta-ajatusta "konkurssiaallossa" 1992.

Ympäristötehtävät agentilla alkoivat tamperelaisen syväkeräysmenetelmän myyränä Suomen ainoana ja viimeisenä syväkeräyspäällikkönä.  Tehtäviä määrättiin lisää helsinkiläisen kompostori- ja ekowessavalmistajan toimesta kompostoribuumivuosina.

Samaan aikaan täytyi kouluttautua ja valmistua ensimmäisten joukossa jätehuoltoasiantuntijaksi. Ympäristöagentin tehtävä vaatii jatkuvaa valmiutta ja valmentautumista ympäristön monimuotoisia uhkakuvia vastaan, joten agentiksi pääsemisen sotilaskoulutus on oltava kapteeni ja joukkojen siirtoa varten linja-autonkuljettajan ammattipätevyys.  Jatkokoulutusta toteutetaan Kokoeko -johtoryhmässä, laatujaoksen sekä jätehuoltoyhdistyksen jäsenenä.

Seuraavat tehtävät olivatkin jo pohjoismaista yhteistyötä; norjalaisen valmistajan kanssa hyökättiin biohajoavien pussien ja säkkien menekin edistämiseksi.  Myöhemmin tehtävät vaihtuivat ylöjärveläisen tehtaan kanssa valtakunnalliseen biomateriaalien kehittämis- ja yhteistyöhön. Pari kertaa on ympäristöagentin työ johtanut jätevesisuunnittelijaksi, kun surullista "paskalakia" on yritetty toteuttaa kansalaisille huonolla menestyksellä.

Näinä vuosina on voitettuja ja joskus menetettyjäkin tapauksia erilaisissa kone- ja laitetehtävissä. Erikoisin tapaus lienee maaseudun muovien keräykseen liittyvä salaperäisyys.  Laitekehitys hiipi itäiseltä rajaseudulta Valtimon korven kätköistä ja mystisen kokonaisuuden selvitys jatkuu......

Laitteistojen aiheuttamat tehtävät saattavat myös joskus johtaa agentin vastavakoiluun ulkomaille. Espoon valtakunnan päämajan tehtävät yrityssektorilla Itä-Suomessa luovat tällä hetkellä agentin tärkeimmän ja haastavimman ympäristöpainopisteen, joka johtaa usein erityistilanteisiin ja jopa hälytys- tai omien kasvojen säilytys-/pelastustehtäviin sekä uskottavuuden ylläpitämiseen.

Uusiin ympäristöhaasteisiin on agentin reagoitava nopeasti. Puhtaan veden riittävyyttä puolustetaan vedettömillä laitteistoilla pisuaaripoikien kanssa. Vähempiosaisia agentti auttaa hyväntekeväisyystyössä Lions -järjestön kautta.  Yrittäjyys ja Kauppakamari ovat agentin tehtäviä tukevia tahoja.  Kuopion klubin herraseuraan täytyy silloin tällöin soluttautua. 

Nimeni on Koponen, Matti Koponen.